Skip to main content

Στρογγυλοποιώντας το τετράγωνο και άλλα παράδοξα!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook δεν κάθεται ποτέ στα αυγά του, ανακοινώνοντας συνεχώς νέα features και αλλαγές στην εμφάνισή του με απώτερο σκοπό να κρατά πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών.

Mία από τις πιο πρόσφατες αυτές αλλαγές ήταν η χρήση βίντεο στις cover photos των επαγγελματικών προφίλ, αλλαγή που αποσκοπούσε στην αύξηση του engagement των χρηστών με τις σελίδες αυτές.

Τις τελευταίες μέρες άρχισαν να γίνονται αντιληπτές και διάφορες άλλες μεταβολές στο περιβάλλον του Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μεταβολές που έρχονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ευχρηστίας (usability) και δυνατότητας ανάγνωσης (readability) που προκύπτουν από τα διαφορετικά μεγέθη και την ανάλυση που συναντώνται σε διάφορες mobile και desktop συσκευές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αλλαγές αυτές θα γίνουν αντιληπτές από ¼ τουλάχιστον του παγκόσμιου πληθυσμού, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για αρκετά σημαντικά νέα!

Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές;

Στρόγγυλες φωτογραφίες προφίλ

Σας θυμίζει κάτι;

Αν το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι το Instagram βρίσκεστε σε καλό δρόμο! Η αλλαγή αυτή έγινε με σκοπό να δώσει μία πιο καθαρή εικόνα και να βελτιώσει το readability experience του χρήστη.

facebook

Η αλλαγή αυτή θα γίνει μόνο στις αναρτήσεις που εμφανίζονται στο NewsFeed, τόσο σε desktop όσο και σε mobile συσκευές.

Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα προφίλ της σελίδας μίας επιχείρησης στο Facebook θα εξακολουθεί να εμφανίζεται στην ίδια τετράγωνη μορφή της όταν ένας χρήστης επισκέπτεται την σελίδα αυτή.

Chat bubbles στα σχόλια

Επιπλέον, κάτι ακόμα που πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα είναι ο τρόπος που εμφανίζονται τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις.

facebook

Το καινούριο design θα κάνει τα σχόλια να μοιάζουν περισσότερο με έναν διάλογο στο messenger παρά με ένα τυπικό social media comment thread, ενώ θα διευκολύνει και τον τρόπο με τον οποίο θα εντοπίζουμε ποιος λέει τι κάτω από μία ανάρτηση.

Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα έχουν την αίσθηση ότι παίρνουν μέρος σε μία συζήτηση!

Coming Soon: Μια ματιά στις επόμενες μικρότερες αλλαγές

  • Μεγαλύτερα εικονίδια Like, Share και Comment, προκειμένου να μπορούν οι χρήστες κινητών συσκευών να τα πατούν με μεγαλύτερη ευκολία
  • Ένα μεγάλο πλήκτρο “Back” με το οποίο θα επιστρέφουμε απευθείας στο NewsFeed μας

facebook

  • Χρωματιστό background στα σχόλια. Έτσι, γιατί το Facebook θέλει να βάλει λίγο χρώμα στη ζωή και στο timeline μας!

Πώς σας φαίνονται;

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis

Αφήστε μια Απάντηση