Skip to main content

Τί είναι, πώς χρησιμοποιούνται και πώς μπορούν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε!

Στη συνεχώς εξελισσόμενη πλατφόρμα του Facebook υπάρχουν αρκετά εργαλεία και υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της επιχείρησης σας.

Ένα από αυτά είναι και τα “Offers”, ή αλλιώς προσφορές, τα οποία – ανάμεσα σε άλλα – μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις σας αν αξιοποιηθούν σωστά.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ!

Ας ξεκινήσουμε…

Facebook Offers: Τι είναι και τί μπορούμε να κάνουμε με αυτά

Τα Offers (προσφορές) είναι στην ουσία ξεχωριστά Facebook posts τα οποία ενημερώνουν  άμεσα τους fans της σελίδας μας σχετικά με ενδεχόμενες εκπτώσεις και προσφορές που “τρέχουν” στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (e-Shop) ή στο φυσικό κατάστημα της επιχείρησής μας.

Ακόμα, η προσφορά-έκπτωση που θέλουμε να προωθήσουμε μπορεί να εμφανιστεί και σε χρήστες που δεν ακολουθούν τη σελίδα μας, μέσω της διαφήμισης και προώθησης του συγκεκριμένου post.

Μόλις ετοιμάσουμε ένα Offer post αυτό θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα των fans μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις απλές αναρτήσεις. Αυτοί με τη σειρά τους θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν κάνοντας like, αφήνοντας ένα σχόλιο (comment) και διεκδικώντας τελικά την εν λόγω προσφορά (Get Offer) οδηγούμενοι άμεσα στο e-shop μας και λαμβάνοντας περισσότερες σχετικές πληροφορίες.

Για να “στηθεί” ένα Offer post χρειαζόμαστε το url του e-shop μας, έναν τίτλο και μία σύντομη περιγραφή της προσφοράς-έκπτωσής μας, μία ημερομηνία λήξης για την προφορά και έως και πέντε ανάλογες φωτογραφίες.

facebook offers

 

Tα πλεονεκτήματα ενός Offer Post

  • Πρόκειται για έναν cost-effective και γρήγορο τρόπο προώθησης των προσφορών των προϊόντων μας.
  • Προκαλεί περισσότερο ενδιαφέρον στον χρήστη από αυτό που προκαλείται συνήθως από ένα απλό post. “Τραβά” την προσοχή των fans
  • Προκαλεί μεγαλύτερο engagement και παρακινεί τους φίλους της σελίδας να μάθουν περισσότερα κάνοντας ένα απλό κλικ στο Call-to-Action κουμπί “Get Offer”
  • Οδηγεί αποδεδειγμένα περισσότερο κόσμο στο e-Shop μας: Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα δουν μία προσφορά online και δεν θα “κλικάρουν” για να δουν περί τίνος πρόκειται – ακόμα κι από απλή περιέργεια
  • Κάνει τη σελίδα να φαίνεται πιο επαγγελματικά στημένη και το e-Shop μας πιο οργανωμένο καθώς θα υπάρχει στη σελίδα ειδική ενότητα όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι προσφορές της επιχείρησης.

facebook offers

  • Διαδίδεται εύκολα: Όταν κάποιος  fan αποκτήσει την προσφορά μας (πατήσει, δηλαδή, το Get Offer) η ενέργειά του αυτή θα εμφανιστεί στην αρχική σελίδα των φίλων του με αποτέλεσμα να δουν την προσφορά μας ακόμα περισσότεροι χρήστες
  • Αποτελεί μία εύκολη τακτική “ανταμοιβής” των fans μας καθώς μέσα από τις προσφορές νιώθουν ότι κερδίζουν κάτι από εμάς
  • Αυξάνει το ενδιαφέρον για την σελίδα μας. Σε ποιον δεν αρέσουν οι προσφορές; Πόσο μάλλον όταν αυτές διαρκούν λίγο και πρέπει να τις προλάβει! Οι fans θα περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη προσφορά μας

 

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα Facebook Offers και στην κατάλληλη χρήση τους για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας!

Ξεκινήστε τώρα να εκμεταλλεύεστε σωστά όλα τα εργαλεία και τις υπηρεσίες του Facebook.

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis