Skip to main content

Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για τις τελευταίες αλλαγές στο αγαπημένο κοινωνικό δίκτυο!

To Instagram είναι ο βασιλιάς της φωτογραφίας και των βίντεο και θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει αυτόν τον τίτλο!

Ένας βασιλιάς, όμως, δεν πρέπει να επαναπαύεται στον θρόνο του. Η προσπάθεια για βελτίωση και… ευχαρίστηση των ακολούθων του πρέπει να είναι διαρκής!

Σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, το Instagram μοιάζει να προσθέτει συνεχώς καινούριες δυνατότητες, με σκοπό να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες του.

Έχετε μπερδευτεί με όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στην αγαπημένη σας εφαρμογή;

 

Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές μαζί 🙂

Favorites | Δημοσιεύστε αναρτήσεις που μπορούν να δουν μονάχα συγκεκριμένοι followers σας

instagram

Instagram Favorites

Η νέα λειτουργία των Favorites είναι μία από τις πολλές που προσέθεσε το Instagram τους τελευταίους μήνες και προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών – πολύ σύντομα όμως σε όλους μας.

Ύστερα από απαίτηση πολλών χρηστών για ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, οι αναρτήσεις μας στο Instagram αποκτούν επιτέλους πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Τί είναι λοιπόν τα Favorites;

Πρόκειται για μία λίστα από followers που έχουμε επιλέξει οι ίδιοι – λίστα την οποία μπορούμε να επεξεργαστούμε ανά πάσα στιγμή, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που μπορούμε να προσθέσουμε.

Όταν επιλέξουμε να μοιραστούμε μία ανάρτηση στην Favorite List μας αυτή είναι ορατή μονάχα στους followers που έχουμε βάλει στην λίστα αυτή.

Τέτοιες αναρτήσεις θα έχουν ένα πράσινο σήμα στην κορυφή τους και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι εν λόγω χρήστες μαθαίνουν ότι βρίσκονται στην λίστα των αγαπημένων μας.

 

Archive

instagram

Instagram Archive

Χωρίσατε με τον/την σύντροφό σας, έχετε, όμως, ακόμα ελπίδες ότι θα τα ξαναβρείτε;

Το “Αρχείο” του Instagram είναι το ιδανικό μέρος για να αποθηκεύσετε όλες εκείνες τις φωτογραφίες που δεν θέλετε να υπάρχουν σε κοινή θέα, όμως δεν σας πάει καρδιά να διαγράψετε!

Η αρχειοθέτηση (Archive) σας επιτρέπει να κρατήσετε μία ανάρτηση εκτός του feed σας, σε έναν ασφαλή χώρο όπου μόνο εσείς θα έχετε πρόσβαση.

 

Collections

instagram

Instagram Collections

Αν μέχρι τώρα μπορούσαμε να δούμε ξανά και ξανά αναρτήσεις που μας άρεσαν ή μας έκαναν να γελάσουμε μέσα από τα saved posts, τώρα μπορούμε και να τις ομαδοποιήσουμε ανά συγκεκριμένο θέμα, με τα collections.

Ο εντοπισμός των αναρτήσεων που μας έκαναν…κλικ δεν ήταν ποτέ πιο εύκολος!

 

Ανανεωμένα Instagram stories

Instagram Stories Filters

instagram

Instagram Story Filters

Με περισσότερους από 250 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες των Instagram stories, η πλατφόρμα προσπαθεί να τους κρατήσει engaged προσθέτοντας διαρκώς καινούριες λειτουργίες.

Προσπαθώντας να μοιάσει όλο και περισσότερο στο Snapchat, το Instagram έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα στους χρήστες του να χρησιμοποιήσουν φίλτρα στις ιστορίες τους!

Τα φίλτρα αυτά λειτουργούν και με την επιλογή του boomerang και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε τόσο με την μπροστινή όσο και με την πίσω κάμερα.

Rewind

instagram

Instagram Rewind

Όσοι από εσάς αγαπάτε το boomerang, σίγουρα θα λατρέψετε το Rewind!

Η συγκεκριμένη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν ένα βίντεο και στη συνέχεια να το δημοσιεύσουν σε λειτουργία rewind, δημιουργώντας εντυπωσιακές ψευδαισθήσεις.

Location Stickers

instagram

Instagram Location Stickers

Ακόμη μία προσθήκη στα Instagram stories είναι η δυνατότητα να προσθέσουμε την τοποθεσία μας με τα Location Stickers.

Όταν οι χρήστες “αγγίξουν” το Location Sticker θα εμφανιστεί η επιλογή See Location με την οποία θα μεταφερθούν στη σελίδα της τοποθεσίας όπου υπάρχει ο χάρτης και οι κορυφαίες αναρτήσεις σχετικά με αυτή την τοποθεσία.

Links στα Instagram Stories

instagram

Instagram Links on Stories

Ένα χαρακτηριστικό διαθέσιμο αποκλειστικά στα business profiles – και μάλιστα σε αυτά που έχουν πάνω από 10.000 followers – είναι η προσθήκη links στα stories.

Όσοι διαθέτουν λογαριασμό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν πλέον να προσθέσουν ένα CTA button που θα οδηγεί όσους παρακολουθούν το story τους σε ένα landing page της επιλογής τους!

Replay LIVE

instagram

Instagram Replay Live

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στα Instagram stories είναι η δυνατότητα replay των live αναμεταδόσεων.

Μέχρι τώρα τα live videos δεν είχαν τη δυνατότητα επανάληψης.

Πλέον, μόλις ολοκληρωθεί μία live αναμετάδοση εμφανίζεται η επιλογή “Share” προκειμένου να γίνει διαθέσιμη για 24 ώρες – όσο δηλαδή διαρκεί και ένα Instagram story.

Όσοι παρακολουθήσουν σε επανάληψη μία live αναμετάδοση θα το γνωρίζουν, καθώς στην φωτογραφία προφίλ υπάρχει το κουμπί play, ενώ θα μπορούν να δουν και όλα τα reactionκαι τα σχόλια που έγιναν κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης.

Multiple Posts

It’s all about storytelling!

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήρθε για να σας δώσει τη δυνατότητα να πείτε την ιστορία σας, μέσα από μόνο μία ανάρτηση.

Έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε έως 10 φωτογραφίες ή βίντεο σε μία μόνο ανάρτηση μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μικρό φωτογραφικό άλμπουμ.

 

Ανεβάζοντας φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή μας!

instagram

Instagram on Desktop

Θέλοντας να μη στερήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στους χρήστες που βρίσκονται σε περιοχές όπου το WiFi και το 4Gδεν είναι αυτονόητα ή διαθέσιμα, το Instagram πρόσθεσε μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά στο web app του.

Πλέον, οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες στο Instagram από τον υπολογιστή τους, αλλά και να χρησιμοποιήσουν την ενότητα Explore!

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό τους.

Επιτέλους 🙂

 

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι άλλο θα κάνει το Instagram ώστε να παραμείνουμε loyal followers του!

Stefanos Sklavenitis

Συντάκτης Stefanos Sklavenitis

O Στέφανος Σκλαβενίτης ασχολείται με τα media από το 1995. Αρχικά, με τα παραδοσιακά, ξεκινώντας πρώτα από το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά και συνεχίζοντας με την τηλεόραση. Το 2010 ξεκίνησε τη συστηματική ενασχόληση με τα online media και το digital marketing δημιουργώντας τη Flipside Digital Marketing. Ως Head of Digital της εταιρίας έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει και ως trainer πολλά στελέχη της αγοράς στο digital marketing.

Περισσότερα άρθρα του Stefanos Sklavenitis