Skip to main content

Social Media World Domination

Ή αλλιώς, με ποιο τρόπο έχουν εισβάλλει στη ζωή μας για τα καλά, τα social media!

Όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα τα social media. Εντάξει, όχι ακριβώς όλοι αλλά τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ανθρώπινου πληθυσμού.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα ασχοληθούμε με την ποσότητα του χρόνου, ξέρουμε ήδη ότι είναι μεγάλη. Θα ασχοληθούμε με την ποιότητα του χρόνου, πως δηλαδή ξοδεύουν το χρόνο τους οι χρήστες στα social media.

10 λόγοι που χρησιμοποιούμε τα Social Media:

Για να μείνουμε ενήμεροι για το τι κάνουν οι φίλοι μας στην καθημερινότητα τους

Εντάξει, ας μη γελιόμαστε, για το κουτσομπολιό γίνονται όλα!

Ενημέρωση για νέα και events που συμβαίνουν στην πόλη μας

Δεν ξέρεις τι να κάνεις σήμερα το βράδυ; Τα events στο Facebook είναι πολλές φορές μία καλή λύση για να βρεις τι παίζει στην πόλη σου.

Social Media: 10 λόγοι που τα χρησιμοποιούμε! Ενημέρωση

Για να γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας

Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι όταν βαριόμαστε, να αρπάξουμε το κινητό μας και να αρχίσουμε το ατελείωτο σκρολάρισμα σε Facebook και Instagram.

Για να διασκεδάσουμε με αστεία βίντεο, memes κλπ

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να παρακολουθεί με τις ώρες βίντεο με χαριτωμένες γάτες και σκυλιά που κάνουν σκανταλιές; Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να μπορεί να κάνει relate με ένα meme; Νομίζουμε άπειρες!

Social Media: 10 λόγοι που τα χρησιμοποιούμε! Πίνακας Πληροφοριών

Source: GlobalWebIndex

Social Media Networking με άτομα εκτός φιλικού περιβάλλοντος

Ξέρουμε ότι έχετε ήδη το κοντινό σας περιβάλλον, αλλά ποτέ δεν έβλαψε μια καινούρια φιλική ή επαγγελματική γνωριμία.

Επειδή όλοι οι φίλοι μας είναι στα social media

Εδώ λειτουργεί το λεγόμενο FOMO (Fear of Missing Out). Δηλαδή να μη χάσουμε τα διάφορα updates από τη ζωή των φίλων και συγγενών μας. Πόσες φορές σας έχει τύχει να μάθετε κάτι για έναν φίλο σας από μία ανάρτηση του και όχι από ένα τηλεφώνημα;

Social Media: 10 λόγοι που τα χρησιμοποιούμε! Social Media στους Νέους

Για να μοιραστούμε φωτογραφίες και βίντεο με τους φίλους μας

Το τραγούδι «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα», μεταφράζεται πλέον στην εποχή μας ως «Για τα likes τα κάνεις όλα». Ο λόγος που μοιράζεται ο καθένας τις προσωπικές του στιγμές στα social media διαφέρει και είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα που θα αναλύσουμε σε ένα επόμενο social media related άρθρο.

Για να μοιραστούμε την άποψη μας για θέματα που μας αφορούν

Τα social media καλώς ή κακώς έχουν δώσει στον καθένα που τα χρησιμοποιεί, τη δύναμη να εκφράζει την άποψη του για κάθε θέμα που τον ενδιαφέρει. Δυστυχώς όμως πολλές φορές έχουμε δει την κατάσταση να ξεφεύγει με διάφορα hate comments. Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που παίζει κάτι στην τηλεόραση (ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, ένα reality show), γίνεται trending topic στο Twitter.

Για να αναζητήσουμε προϊόντα που θέλουμε να αγοράσουμε

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να χάνεται με τις ώρες στη Facebook page ενός brand που σας ενδιαφέρει, για να αναζητήσετε τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε;

Για να κάνουμε γνωριμίες

Ας μη γελιόμαστε, το Tinder μόνο δεν φτάνει!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε ότι οι περισσότεροι λόγοι ανήκουν σε αυτό που λέμε “passive networking”. Τι σημαίνει αυτό; Οι χρήστες προτιμούν να καταναλώνουν έτοιμο περιεχόμενο από το να δημιουργούν το δικό τους.

Επιπλέον αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα τα brands θα έπρεπε να έχουν παρουσία στα social media, αν σκεφτούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών, ενδιαφέρεται για αγορές.

Εσείς για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε τα social media; Και κυρίως, ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis

Αφήστε μια Απάντηση