Skip to main content

Το νέο timeline για τις fan pages είναι εδώ…Δεν θα σας γράψω για τις αλλαγές, άλλωστε αν έχετε πρόσβαση σε αυτό το ιστολόγιο, τότε σίγουρα θα έχετε έρθει σε επαφή με τουλάχιστον …124 άρθρα, ελληνικά και ξενόγλωσσα, για την νέα εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά που φέρνει!

Αυτό που θέλω να επισημάνω με το post αυτό είναι το γιατί βοηθά στα σίγουρα αυτόν που έχει fan page -και όχι κατ’ανάγκη αυτόν που την διαχειρίζεται.

Καταρχήν, αν ως σήμερα ήθελες να έχεις ένα profile pic που να εκμεταλλεύεται όλο τον χώρο, θα έπρεπε  κατά κανόνα και λόγω του περίεργου σχήματός του να πληρώσεις κάποιον να σου το φτιάξει…Και φυσικά το ίδιο ίσχυε για τα welcome tabs ή άλλα tabs που θα ήθελες να δημιουργήσεις. Πλέον, με την cover picture μπορείς να καλυφθείς με μια καλή οριζόντια φωτογραφία…Όσο για την profile pic ένα logo της εταιρίας στο τετράγωνο είναι αρκετό…κλικ και ξεμπέρδεψες! Όσο για τα tabs, πλέον καλώς ή κακώς οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έχουν μικρότερη σημασία, αφού το facebook έχει δώσει βάρος στον φάκελο με τις φωτογραφίες, στο timeline και στην cover picture και όχι στα tabs!

KTM-Bikes-Greece-300x134

Επίσης, πλέον μπορεί και κάποιος που δεν έχει επαγγελματία διαχειριστή να δει τα στατιστικά των ανταγωνιστών του, περισσότερο απ’ότι πριν…Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στον ίδιο, όμως αν ως τώρα δεν ασχολιόσουν, τώρα ξαφνικά στο admin panel σου βλέπεις καταρχήν τα στατιστικά σου με τη μία -άρα δεν τα έχεις ξεχασμένα σε μια άκρη και έχεις κίνητρο να ασχολείσαι – και κατά δεύτερον παρακινείσαι βλέποντας και την πορεία των ανταγωνιστών…Ένα στοιχείο που θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία σύντομα όταν τα στατιστικά θα σερβίρονται από το facebook σε real time!!!

Αυτά βέβαια για τα τεχνικά. Για την ουσία, από την άλλη, δηλαδή το περιεχόμενο της επικοινωνίας και τη συχνότητά της και πάλι μάλλον θα πρέπει να αναζητήσετε πιο εξειδικευμένες συμβουλές…

υγ. Για να μην πούμε ότι οι συχνές αλλαγές στο facebook έναν μέσο χρήστη-διαχειριστή σελίδας μάλλον τον κουράζουν και τον αποπροσανατολίζουν, οπότε και πάλι καταφεύγουν σε βοήθεια έξωθεν…