Skip to main content

Το GetGlue είναι το νέο social network που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις check- in στην ψυχαγωγία. Για να γίνω πιο σαφής: Κάνεις check-in σε ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και shows, μουσική, βιβλία και σε ό,τι άλλο θέλεις να μοιραστείς με τους διαδικτυακούς σου φίλους.

Είναι κάτι σαν το foursquare για τα  media που από άλλους εκλαμβάνεται ως ένας νέος, δυναμικός τρόπος έκφρασης του κοινού και από άλλους ως ένα καλό μέσο για να επωφεληθούν τα παραδοσιακά media και να (εκ)συγχρονιστούν με τον κόσμο των social.

Μάλιστα, ο David Armano αναφέρθηκε στο GetGlue στο άρθρο του «Six Social Media Trends for 2012»  για το Harvard Business Review, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ το θεωρεί, τρόπον τινά, ως προπομπό της Social TV που είναι ώρα της να γίνει το Next Big Thing μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Οι περισσότεροι άλλωστε σχολιάζουμε την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση, είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά, είτε ακόμη μέσω chat. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη, του να μοιράζεσαι «κάτι καλό» που παρακολουθείς, να προτείνεις ή ακόμα και να αποδοκιμάσεις ήρθε να καλύψει το GetGlue.

Οι δυνατότητες που σου δίνει, σαφώς και δεν περιορίζονται βέβαια μόνο στα τηλεοπτικά. Αφορούν σε ότι έχει να κάνει με τα ενδιαφέροντα και την ψυχαγωγία σου: Μπορείς να κάνεις check in ακόμα και σε αυτά που διαβάζεις ή ακούς. Μπορείς να συνδέεσαι με τους φίλους σου, να ανακαλύψεις νέα «αγαπημένα», να μοιράζεσαι τα δικά σου αγαπημένα, να βαθμολογήσεις, να ενημερωθείς για τις νέες κυκλοφορίες,ακόμα και να κερδίσεις stickers από προγράμματα και από τις αγαπημένες σου εταιρίες.

Ήδη οι χρήστες που μοιράζονται 9 εκατομμύρια check- ins ανά μήνα φτάνουν στο 1.5 εκατομύριο! Η εφαρμογή έχει αξιολογηθεί θετικά από τους L.A Times, NY Post, Mashable, Gizmodo, Wired.

Όσο για τις εταιρίες που το χρησιμοποιούν και έχουν ήδη μπει στο σύστημα επιβράβευσης των χρηστών στέλνοντάς τους διάφορα καλούδια, η λίστα έχει ως εξής: 20th Century FOX, A&E, AMC, Animal Planet, CNN, Comedy Central, Discovery, Disney, Dreamworks, ESPN, FOX, Food Network, HBO, HGTV, MSNBC, MTV, NBC, PBS, Science Channel, Showtime, Sony Pictures, SPEED, Starz, SyFy, TBS, TLC, TNT, Travel Channel, truTV, USA, Universal Pictures.

Για να πάρεις μια γεύση κάνε κλικ εδώ για το promo trailer του GetGlue.

Αφήστε μια Απάντηση