Skip to main content

του Στέφανου Σκλαβενίτη

Πόσοι από σας στείλατε κάποια στιγμή ένα μήνυμα που σήμερα θα θέλατε να μην είχατε στείλει ποτέ; Ή ακόμα καλύτερα, ακόμα κι αν το στείλατε θα θέλατε να μην μπορεί ποτέ να …ξαναεμφανιστεί μπροστά σας, ή να το χρησιμοποιήσει δημοσίως αυτός που το έλαβε; Μάλλον αρκετοί, οπότε αν ανήκετε σε αυτούς, το συγκεκριμένο app σας αφορά.

Σ’ένα σχετικά πρόσφατο κείμενο σας περιέγραφα την αναζήτηση του next best thing. Εκεί πολλοί από εσάς ακούσατε για πρώτη φορά την ύπαρξη του Snapchat, ενός δικτύου που λειτουργεί ως υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων που…αυτοκαταστρέφονται, σαν τα μηνύματα που διάβαζε ο αστυνόμος Σαϊνης, ένα πράγμα! Φαίνεται, όμως, πως την ανάγκη αυτή, της ιδιωτικότητας και των προσωπικών μηνυμάτων δηλαδή, δεν την έχουμε ακόμα καλύψει πλήρως…
confide-2
Το Confide είναι μια αντίστοιχη υπηρεσία που αφορά σε email και όχι μηνύματα και έχει χαρακτηριστεί ως το Snapchat των μεγάλων. Κι αν στο Snapchat μ’ένα απλό κολπάκι, αναιρείς τη χρησιμότητά του (παίρνοντας screenshot του μηνύματος που έλαβες και αποθηκεύοντάς το) στο Confide με το που πας να ακουμπήσεις την οθόνη, τσουπ εξαφανίστηκε! Mε άλλα λόγια τα μηνύματα εξαφανίζονται με το που θα διαβαστούν, στέλνονται encrypted, παίρνεις αναφορά ανάγνωσης και το όλο app είναι free!

Η εγγύηση των ανθρώπων της εφαρμογής είναι πως μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης θα μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματα. Οι ίδιοι άλλωστε είναι οι πρώτοι πολέμιοι του ‘scripta manent’ όπως δηλώνουν και θεωρούν παράλογο να μην μπορεί κανείς εν έτει 2014 να ελέγξει το πόσοι θα δουν εν τέλει το μήνυμά του…Λέτε να χτύπησαν φλέβα; Εσείς θα χρησιμοποιούσατε την εν λόγω υπηρεσία;

– See more at: http://parallaximag.gr/parallax-view/confide-mia-akoma-exeidikeymeni-ypiresia#sthash.e93egqKG.dpuf

Stefanos Sklavenitis

Συντάκτης Stefanos Sklavenitis

O Στέφανος Σκλαβενίτης ασχολείται με τα media από το 1995. Αρχικά, με τα παραδοσιακά, ξεκινώντας πρώτα από το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά και συνεχίζοντας με την τηλεόραση. Το 2010 ξεκίνησε τη συστηματική ενασχόληση με τα online media και το digital marketing δημιουργώντας τη Flipside Digital Marketing. Ως Head of Digital της εταιρίας έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει και ως trainer πολλά στελέχη της αγοράς στο digital marketing.

Περισσότερα άρθρα του Stefanos Sklavenitis

Αφήστε μια Απάντηση