4 αλλαγές στο Twitter που έρχονται τους επόμενους μήνες

του Γιάννη Σαρρίδη, Account Manager της Flipside Digital Marketing

Τα τελευταία χρόνια το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έκανε αρκετές αλλαγές. Έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημοσιεύουν ψηφοφορίες προκειμένου να δουν ποια είναι η γνώμη των ατόμων που τους ακολουθούν σχετικά με θέματα που τους ενδιαφέρουν, να δημοσιεύουν gifs στα tweets τους προκειμένου να μπορούν να εκφράσουν πιο εύκολα τη διάθεση τους μέσα από την αγαπημένη τους σειρά, μουσικό βίντεο κ.α. καθώς και τη ζωντανή αναμετάδοση βίντεο μέσα από το periscope.

διάβασε περισσότερα (πάτησε στην εικόνα)

αλλαγές στο twitter

Όπως βλέπουμε λοιπόν το Twitter έχει δώσει ήδη τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από το να γράφουν ένα απλό tweet. Ήρθε όμως η ώρα να προβεί σε μια μεγαλύτερη αλλαγή. Μια αλλαγή που πολλοί χρήστες τη ζητούσαν εδώ και καιρό και θα αλλάξει τον χαρακτήρα του κοινωνικού μέσου όπως το έχουμε γνωρίσει και επιπλέον θα βοηθήσει τους χρήστες να εκφράζονται πιο εύκολα. Το Twitter αποφάσισε λοιπόν να κάνει πιο εύκολη τη ζωή μας όσο αφορά το θέμα της σύνταξης ενός tweet και αναθεώρησε το τι προσμετράτε στο όριο των 140 χαρακτήρων ενός tweet, μια από τις δυσκολίες του μέσου που όμως μας έκανε πιο δημιουργικούς στη χρήση του λόγου.

αλλαγές στο twitter

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τις αλλαγές.

  • Απαντήσεις (Replies):  Όταν απαντάτε πλέον σε tweets οι χαρακτήρες @ με το username δεν θα μετράνε στην καταμέτρηση των 140 χαρακτήρων. Αυτό θα κάνει τις συζητήσεις στο twitter πιο εύκολες.
  • Πολυμέσα: Φωτογραφίες, βίντεο, gifs, ψηφοφορίες καθώς και quote tweets δεν θα προσμετρώνται στους 140 χαρακτήρες οπότε πλέον έχουμε περισσότερο χώρο για λέξεις. Να θυμίσουμε ότι μέχρι τώρα καταλάμβαναν 23 από τους 140 χαρακτήρες.
  • Retweets: Οι χρήστες του Twitter θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν retweet τα δικά τους tweets.  Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί κάποιος να επαναφέρει στην επικαιρότητα κάποιο tweet που συνέθεσε παλαιότερα.
  • Τέλος στη σύμβαση .@: Μέχρι τώρα όταν γράφαμε ένα tweet που ξεκινούσε με @username, ήταν ορατό μόνο σε εμάς και στα άτομα που αναφέραμε. Εάν θέλαμε αυτό το tweet να γίνει ορατό σε όλους τους followers μας, έπρεπε  να χρησιμοποιήσουμε το χαρακτήρα .@username. Αυτό παύει να ισχύει. Τα tweets που ξεκινάνε με @username θα είναι ορατά από όλους τους followers σας.

Το Twitter εξελίσσεται συνεχώς προσθέτοντας καινούρια χαρακτηριστικά που έχουν σκοπό την προσέλκυση νέων χρηστών καθώς και να αυξήσουν την εμπλοκή των ήδη υπαρχόντων χρηστών μέσα από τα tweets προσπαθώντας να γίνει τo καλύτερο μέρος για ζωντανές συζητήσεις. Οι αλλαγές που αναφέραμε θα είναι διαθέσιμες από τους επόμενους μήνες και περιμένουμε με ανυπομονησία να τις δοκιμάσουμε.