Όταν η selfie σου έχει θέση στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου!

Google Arts & Culture App: Η πιο viral εφαρμογή των ημερών έχει κερδίσει το παγκόσμιο internet. Δικαίως!

Τι κάνεις όταν έχεις ετοιμάσει τη μεγαλύτερη, πληρέστερη, πιο ενημερωμένη και μακράν πιο εντυπωσιακή  εφαρμογή για την τέχνη παγκοσμίως, αλλά έχεις συγχρόνως απόλυτη επίγνωση ότι το ευρύ κοινό πιθανότατα ενδιαφέρεται περισσότερο για την επόμενή του selfie παρά για την ψηφιοποίηση των θησαυρών των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου;

Τα συνδυάζεις αυτά τα δυο και κάνεις ένα app!

Ο λόγος για την viral εφαρμογή, Google Arts & Culture, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην κορυφή των iOS και Android download charts, διεθνώς.

Τι είναι το Google Arts & Culture

Η εφαρμογή, λοιπόν, ανάμεσα στο κυριολεκτικά αμέτρητο και πολύτιμο περιεχόμενό της μας δίνει και την ευκαιρία να παίξουμε λίγο.

Τα βήματα είναι απλά:

Βγάζεις μία selfie μέσα από το περιβάλλον του  app (ψάχνεις την επιλογή “Is your portrait in a museum?”) και η Google κάνει το πιο accurate δυνατό  match του προσώπου σου μέσα από το database των διασημότερων πορτρέτων όλων των εποχών. Σου βρίσκει, δηλαδή, τον… σωσία σου μέσα από τον κόσμο της τέχνης.

Well played Google!

Ήδη οι περισσότεροι celebrities έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα,  ενώ τις τελευταίες μέρες στο ίντερνετ κυκλοφορούν art matches τόσο πετυχημένα που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Φυσικά, παρ’ όλο το viral frenzy, ο σκοπός της εφαρμογής δεν είναι να περνάμε την ώρα μας με selfies.

Το Google Arts & Culture πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με περισσότερα από 1.200 μουσεία από 70 και πλέον χώρες του κόσμου, με σκοπό να προσφέρει εντελώς δωρεάν στους χρήστες πληροφορίες και “πρόσβαση”  στα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης.

Ποιος είπε ότι η τέχνη δεν έχει πλάκα;

*Η Ελλάδα ανήκει προς το παρόν στις χώρες όπου το selfie feature της εφαρμογής είναι σε αναμονή.

Ανυπομονούμε!

ΥΓ Αν θέλετε μπορείτε να μας γράψετε ποια είναι η αγαπημένη σας ‘σέλφι’ από τις παρακάτω στα σχόλια…

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση