Skip to main content

Αν έχετε ‘γράψει χιλιόμετρα’ με την εταιρία σας, ξέρετε την απάντηση ήδη…Ξέρετε πως το θέμα είναι ποιος θα είναι ο συνεργάτης σας στην επιτυχία και όχι αν θα έχετε κάποιον συνεργάτη για το digital marketing. Αν, όμως, θέλετε να ενσωματώσετε την επιχείρησή σας στον ψηφιακό κόσμο και ακόμα ψάχνετε τα πατήματά σας, είναι πολύ πιθανό αυτό το ερώτημα ακόμα να σας βασανίζει. Συνήθως σε ένα digital marketing agency βλέπετε πως υπόσχονται αποτελέσματα σχεδιάζοντας στρατηγικές και υλοποιώντας πλάνα, όμως μήπως ‘εγώ ξέρω καλύτερα από αυτούς’;

Γιατί, λοιπόν, είναι χρήσιμο να αναζητήσετε ένα καλό digital marketing agency; Ας δούμε κάποια βασικά πλεονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα ενός Digital Marketing Agency

Εξοικονομείτε χρόνο

Η ενασχόληση με το digital marketing είναι χρονοβόρα και χρειάζεται έντονη ενασχόληση σε καθημερινή βάση. Όσο η επιχείρησή σας μεγαλώνει, χρειάζεστε ένα καλό πλάνο στοχοθεσίας, το οποίο απαιτεί και τον απαραίτητο χρόνο για να περατωθεί αποτελεσματικά. Θέλετε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο; Ένα digital marketing agency σας επιτρέπει να προσηλωθείτε αναπόσπαστοι στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, όσο οι experts συνεχίζουν απρόσκοπτα την ενδυνάμωση της παρουσίας σας στον χώρο του digital marketing.

Μετρήσιμη επιτυχία

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρει ένα agency, είναι η δυνατότητα να παρέχει μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε ευρώ που δαπανά.  Αυτό είναι σημαντικό για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της στρατηγικής που ακολουθείται. Ένα agency μπορεί να παρακολουθήσει τα KPIs που θέτει η επιχείρησή σας. Τα εργαλεία επιτρέπουν την παρακολούθηση στοιχείων που καταδεικνύουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή και, κατ’ επέκταση, τις μελλοντικές στοχευμένες κινήσεις για βέλτιστα αποτελέσματα.

Digital Marketing Agency και Web Development

Από ένα καλό digital marketing agency, δε θα μπορούσε να λείπει η υπηρεσία του Web Development. Η κατασκευή ιστοσελίδων πρέπει να γίνεται με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη, την υψηλή, σύγχρονη αισθητική και, φυσικά, τις ανάγκες του πελάτη. Άλλωστε, μια καλή και λειτουργική ιστοσελίδα είναι απαραίτητη για τον επαγγελματία κάθε κλάδου και επ’ουδενί δεν πρέπει να θεωρείται δευτερευούσης σημασίας. Όταν π.χ μια ιστοσελίδα που καθυστερεί να φορτώσει, αποτρέπει τους πιθανούς πελάτες από το να συνεχίσουν την πλοήγησή τους επηρεάζει σημαντικά την επισκεψιμότητά της.

Ένα καλό agency μπορεί να κάνει μια ορθή αξιολόγηση της ιστοσελίδα σας, ώστε να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και, εν συνεχεία, να αντιμετωπίσετε τις αδυναμίες της.

SEO και PPC

Ίσως για κάποιους το SEO είναι άγνωστο αρκτικόλεξο. Όμως για όλους όσοι ασχολούνται με το digital marketing, το Search Engine Optimization είναι ‘όλα τα λεφτά’. Το SEO προσβλέπει στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα μέσω μηχανών αναζήτησης. Οι καμπάνιες αυτές πρέπει να ‘τρέχουν’ από άτομα με εμπειρία, γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου η διαφήμιση να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη. Οι επαγγελματίες που συναπαρτίζουν την ομάδα ενός καλού digital marketing agency έχουν το know-how για να παράγουν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Content Marketing από ένα Digital Marketing Agency

Κανένα αξιόπιστο agency δεν θα μπορούσε ποτέ να παραγκωνίσει το content marketing, η αξία του οποίου αποδεικνύεται καθημερινά. To content marketing εστιάζει στη δημιουργία και προώθηση ενδιαφέροντος περιεχομένου, ώστε να προσεγγίσει και να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο κοινό. Το περιεχόμενο μιας επιχείρησης συνιστά την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των αναρίθμητων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο με εσάς. Βασικός στόχος, επομένως, είναι να το περιεχόμενό σας να ξεχωρίζει από το -ενδεχομένως- κοινότοπο περιεχόμενο των υπολοίπων.

Email marketing

Το email marketing αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους ψηφιακής επικοινωνίας. Ένα agency γνωρίζει πως πρέπει να στηθεί σωστά μια email marketing καμπάνια, με στόχο να  κεντρίσει την προσοχή των παραληπτών. Το email marketing συνιστά αναπόσπαστο κομμάτι του digital marketing και δεν θα πρέπει να λείπει από μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική.

Αναρωτιέστε ακόμα;

Η αξία ενός καλού digital marketing agency είναι πολυσήμαντη. Βοηθά πραγματικά την επιχείρησή σας να εξελιχθεί και να διαπρέψει στον χώρο όπου δραστηριοποιείται. Δοκιμάστε να εκσυγχρονίσετε τις μεθόδους προσέγγισης του κοινού σας και να αξιολογήσετε τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θα σας φέρουν οι ειδικοί. Προτού διαλέξετε ποιους θα προσλάβετε, μελετήστε προσεκτικά τη δουλειά που έχουν κάνει, διότι τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους! Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας είναι σωστή και ότι οι υποσχέσεις που σας δόθηκαν δεν θα αθετηθούν. Και καλή επιτυχία…

 

Natalia Kalaitzi Linardaki

Συντάκτης Natalia Kalaitzi Linardaki

Account Manager at Flipside Digital Marketing / Not a big fan of self-descriptive words.

Περισσότερα άρθρα του Natalia Kalaitzi Linardaki

Αφήστε μια Απάντηση