Skip to main content

του Γιάννη Σαρρίδη, Account Manager της Flipside Digital Marketing

Περνάτε ένα βαρετό απόγευμα καθημερινής που δεν ξέρετε τί να κάνετε εσείς και οι φίλοι σας για να περάσετε καλά;

Το Facebook έρχεται να δώσει τη λύση και σε αυτό το πρόβλημα σας με την ανακοίνωση της καινούριας του εφαρμογής “Events from Facebook”. Μία εφαρμογή που θα περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις που υπάρχουν στο κοινωνικό δίκτυο.

Καθημερινά περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook για να αναζητήσουν εκδηλώσεις που οργανώνονται είτε στην περιοχή τους είτε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Με το “Events from Facebook” οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες κατηγορίες οι οποίες τους ενδιαφέρουν όπως αγορές, διασκέδαση ή φαγητό προκειμένου η εφαρμογή να τους κάνει εξατομικευμένες προτάσεις!

Στόχος της εφαρμογής είναι να εξαλείψει το “Fear Of Missing Out”, δηλαδή την πιθανότητα ένας χρήστης να μην ενημερωθεί για κάποια εκδήλωση που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πως λειτουργεί η εφαρμογή:

Αρχική οθόνη

Facebook Events app

Όταν ανοίξετε την εφαρμογή θα μεταβείτε στην αρχική οθόνη. Εκεί το Facebook θα σας παρουσιάσει μία λίστα από εκδηλώσεις στις οποίες δηλώσατε ότι θα παρευρεθείτε, εκδηλώσεις που σας κάλεσαν οι φίλοι σας καθώς και αυτές που έχουν ανακοινώσει οι σελίδες που σας αρέσουν στο Facebook. Επίσης θα λάβετε ενημερώσεις από τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν.

Καρτέλα αναζήτησης

Facebook Events app

Στην καρτέλα της αναζήτησης έχετε την επιλογή να επιλέξετε να δείτε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κοντά σας την ίδια μέρα, την επόμενη καθώς και το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον υπάρχει ένας χάρτης στον οποίο μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είτε κοντά σας είτε σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου σε περίπτωση που σχεδιάζετε κάποιο ταξίδι.

Τέλος υπάρχουν προτάσεις που μπορεί να σας ενδιαφέρουν οι οποίες μπορεί να βασίζονται στα ενδιαφέροντα σας, στις σελίδες που έχετε δηλώσει ότι σας αρέσουν, στην τοποθεσία σας ή σε εκδηλώσεις που έχουν δηλώσει οι φίλοι σας ότι θα παρευρεθούν.

Ημερολόγιο

Facebook Events app

Στην καρτέλα ημερολόγιο μπορείτε να δείτε τις μέρες που έχετε κανονίσει να παρευρεθείτε σε κάποια εκδήλωση καθώς και τις μέρες που έχετε κενές για να κανονίσετε κάτι. Μπορείτε να συγχρονίσετε το ημερολόγιο της εφαρμογής με τα άλλα ημερολόγια σας όπως το Google Calendar.

Οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν στη βασική εφαρμογή του Facebook και δεν θα είναι απαραίτητο να κατεβάσετε την καινούρια εφαρμογή σε αντίθεση με τον Messenger! Οποιαδήποτε ενέργεια και αν κάνετε μέσα στην εφαρμογή θα είναι ορατή και στο Facebook.

Επιπλέον δεν πρέπει να ανησυχείτε για διαφημίσεις μιας και η εταιρία προς το παρόν ενδιαφέρεται να δει ποιο θα είναι το οργανικό traffic της εφαρμογής, ευελπιστώντας να γίνει το ίδιο διάσημη με το WhatsApp!

Η εφαρμογή προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για συσκευές IOS αλλά σε πολύ σύντομο διάστημα θα είναι διαθέσιμη και για συσκευές Android.

Εμείς περιμένουμε να δούμε αν το Facebook θα καταφέρει να διεισδύσει στη ζωή μας με έναν ακόμη τρόπο και να γίνει ο επόμενος event planner μας!

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis