Skip to main content

Ένα course αύριο μπορεί να αλλάξει την καριέρα σου μια και για πάντα…

Είσαι επαγγελματίας αθλητής ή θέλεις να γίνεις; Δεν μπορείς το 9-5 στο γραφείο αλλά έχεις μάθει να πιέζεις το σώμα σου σε οριακές καταστάσεις και σου αρέσει ο αθλητικός τρόπος ζωής! Ως εδώ κανένα πρόβλημα, ίσα ίσια που σε ζηλεύουμε…

Όμως, στην Ελλάδα του 2015 για να μπορέσεις να βιοποριστείς από την επαγγελματική αθλητική σου καριέρα θα πρέπει να είσαι σε μια ελίτ λίγων και εκλεκτών (και πάλι μόνο αν είσαι στο σωστό άθλημα).

διάβασε περισσότερα

Moldiv_1446545857527

-Υπάρχουν, λοιπόν, εκεί έξω χιλιάδες αθλητές που θέλουν να μπορέσουν να κλείσουν το επόμενο συμβόλαιό τους ή ακόμα το πρώτο τους πολλές φορές!

-Υπάρχουν αθλητές που αναζητούν διακαώς έναν χορηγό ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν στις υποχρεώσεις τους! Πολλές φορές δεν τον ψάχνουν ούτε καν γι’ αυτό, απλά και μόνο για να καλύψουν κάποια έξοδά τους.

Αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με τον αθλητισμό στην Ελλάδα γνωρίζεις πως οι χορηγίες είναι είδος προς εξαφάνιση είτε γιατί δεν συμφέρουν όπως παλιά (δεν εκπίπτουν τα σχετικά ποσά στην εφορία πχ) είτε απλά δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα από την πλευρά των χορηγών.

-Ποιος, όμως, θα μπορούσε να πει όχι σε μια ενδιαφέρουσα, προσοδοφόρα και για τις δυο πλευρές συνεργασία;

-Ποιος χορηγός δεν θα ήθελε να προωθείται το brand του από έναν αθλητή-υπόδειγμα με σωστή παρουσία offline και κυρίως πια στις μερες μας online;

-Aντίστοιχα, ποιος προπονητής/ατζέντης/σκάουτερ δεν θα εκτιμήσει κάποιον συγκροτημένο αθλητή που ξέρει να προωθήσει τον εαυτό του και είναι ικανός να πουλήσει…φανέλες;

Η διαφορά μεταξύ του επιτυχημένου αθλητή και αυτού που απλά δεν τα κατάφερε μετριέται γενικά με τον ιδρώτα στο γυμναστήριο! Αλλά στις μέρες μας στην εξίσωση μπαίνουν και άλλες παράμετροι όπως η online παρουσία σου…Και εκεί είναι που πρέπει, αν είσαι αθλητής και μας διαβάζεις, να ρίξεις βάρος.

Personal training και σεμινάρια

Όταν μπήκα την πρώτη φορά στη διαδικασία να κάνω consulting σε αθλητές διαπίστωσα δυστυχώς πως το τι χρειάζεται για να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο αυτοί οι άνθρωποι, απλά δεν το καταλάβαιναν! Το 2015 οι έξυπνοι αυτοί άνθρωποι (γιατί για να είσαι αθλητής σε κορυφαίο επίπεδο δεν γίνεται να είσαι ανόητος) δεν κατορθώνουν να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν το επόμενο επίπεδο στην καριέρα τους γιατί συμπεριφέρονται σαν να είμαστε στο 1990.

-Έτσι, βλέπουμε παραδείγματα όπου καριέρες στιγματίζονται ή και καταστρέφονται από μια λανθασμένη ανάρτηση στο Facebook, από ένα χαζό tweet, από μια φωτό που διέρρευσε στα social media γιατί απλά ο αθλητής που την πάτησε δεν το…φανταζόταν!

-Βλέπουμε επιδόσεις και ρεκόρ να μένουν γνωστά σε λίγους γιατί πχ το άθλημα δεν το παίζει η τηλεόραση, αντί να γίνονται viral στο διαδίκτυο χαρίζοντας φήμη και ό,τι την ακολουθεί!

-Παρακολουθούμε αθλητές να είναι έρμαια στις ορέξεις διάφορων που πουλάνε επαγγελματισμό αλλά δυστυχώς, για online έχουν μεσάνυχτα!

Με αφορμή, λοιπόν, αυτά που είδαμε και ακούσαμε δημιουργήσαμε (δεν είμαι μόνος, μια και υπάρχουν συνεργάτες, προπονητές και αθλητικοί δημοσιογράφοι) ένα personal training εργαλείο για όσους αθλητές θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Δεν είναι τίποτε άλλο από τον προάγγελο ενός ευρύτερου ανοιχτού σεμιναρίου που θα παρουσιάσουμε στις αρχές του 2016 και που θα αφορά αθλητές και ατομικών αλλά και ομαδικών αθλημάτων. Μέχρι τότε οι αθλητές που ενδιαφέρονται να μην χάσουν άλλο χρόνο και να ξεκινήσουν το..self promotion, μπορούν να κάνουν αυτό το μάθημα μαζί μου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

-Εισαγωγή στα social media

-Επιλογή του κατάλληλου network στο οποίο αξίζει να δραστηριοποιηθεί ο καθένας.

-Σχέση με τον Τύπο

-Αναζήτηση χορηγού

-Αναζήτηση συμβολαίου/ομάδας

-Δημιουργία προσωπικού αρχείου και εκμετάλλευσή του.

-Καλές και κακές πρακτικές από άλλους αθλητές

-Διαχείριση κρίσης/πίεσης σε έντονα φορτισμένες περιόδους.

-Συμπεριφορά σε off περιόδους.

-Ο δεκάλογος της καλής συμπεριφοράς προς τους σπόνσορες

-Πως να χτίσεις ένα δυνατό fan base

-Πως να διαχειριστείς τον χρόνο σου ασχολούμενος με τα social media.

-Tι πρέπει να αποφεύγεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Μάθε πως μπορείς να ωφεληθείς σήμερα

Μια και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει κάποιο αντίστοιχο personal training course στην αγορά ξέρω πως κάποιοι θα απορήσουν σχετικά με τι είναι αυτό που θα διδαχθούν, ακόμα κι αν τα περιεχόμενα που μόλις διαβάσατε είναι αρκετά αναλυτικά!

Έχεις όμως τρία βασικά κίνητρα να επικοινωνήσεις με την Flipside και να κάνεις το mini course:

1) Αυτός που θα το πιστέψει είναι αυτός που θα πετύχει κιόλας! Αυτός που είναι δύσπιστος για το πως μπορεί να προωθήσει το προσωπικό του brand μέσω των online καναλιών επικοινωνίας είναι αυτός που δεν είναι έτοιμος ακόμα και θα ακολουθήσει αυτούς που θα είναι οι early adopters! Αν είσαι σε αυτούς θα πετύχεις να προλάβεις τον ανταγωνισμό, να δημιουργήσεις εσύ ένα δυνατό fan base, να εκμεταλλευτείς την δύναμη των επιδόσεών σου προς όφελός σου πριν το κάνουν οι άλλοι, τότε άρπαξε την ευκαιρία!

2) Θα έχεις support στην πρώτη καμπάνια που θα αποφασίσεις να δημιουργήσεις προσπαθώντας να διευρύνεις τον κόσμο που σε γνωρίζει και σε υποστηρίζει. Αυτό δηλαδή που οι συναθλητές σου που θα αποφασίσουν να μπουν στα ίδια μονοπάτια με σένα, θα πληρώσουν από το 2016 και μετά εσύ θα το πάρεις ΔΩΡΕΑΝ αν κάνεις το σεμινάριο εντός αυτού του διμήνου!

3) Θα επωφεληθείς από τις προνομιακές τιμές που θα απολαύσουν όσοι κάνουν το σεμινάριο μέσα στο 2015. Γιατί; Γιατί μας εμπιστεύτηκες και μπήκες από τους πρώτους στη διαδικασία να μάθεις το online sports marketing  σωστά…

Το κόστος του σεμιναρίου σε σχέση με το 2016 θα είναι 20% οικονομικότερο. 

Λοιπόν, τι λες; Δήλωσε συμμετοχή εδώ και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σου για να δημιουργήσουμε μαζί το course που θα αλλάξεις την καριέρα σου!

*Το course ‘online sports marketing’ είναι προϊόν σκληρής δουλειάς και εμπειρίας ύστερα από εκτενές consulting με αθλητές. Οι πληροφορίες που λαμβάνει ο κάθε συμμετέχων είναι customised στις ανάγκες του και γι’ αυτό πριν το course προηγείται συμπλήρωση ερωτηματολογίου εκ μέρους του αθλητή και έρευνα εκ μέρους μας για την αγορά που δραστηριοποιείται.

**Οι σημειώσεις δίδονται και η παράδοση γίνεται σε ελληνικά ή αγγλικά ανάλογα με την επιθυμία του αθλητή.

Stefanos Sklavenitis

Συντάκτης Stefanos Sklavenitis

O Στέφανος Σκλαβενίτης ασχολείται με τα media από το 1995. Αρχικά, με τα παραδοσιακά, ξεκινώντας πρώτα από το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά και συνεχίζοντας με την τηλεόραση. Το 2010 ξεκίνησε τη συστηματική ενασχόληση με τα online media και το digital marketing δημιουργώντας τη Flipside Digital Marketing. Ως Head of Digital της εταιρίας έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει και ως trainer πολλά στελέχη της αγοράς στο digital marketing.

Περισσότερα άρθρα του Stefanos Sklavenitis