Skip to main content

Η αξιοποίηση του SEO στην ιστοσελίδα σας είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να πετύχετε καλύτερες επιδόσεις στην κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Όταν μία ιστοσελίδα πετυχαίνει καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, αυτό οδηγεί σε αύξηση της επισκεψιμότητας και των πωλήσεων. Η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας παρουσιάσαμε τις καλύτερες τακτικές SEO που μπορείτε να ακολουθήσετε. Παρακάτω θα βρείτε τις τακτικές SEO που πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε.

Σπασμένοι σύνδεσμοι

τακτικές SEO

Οι σπασμένοι σύνδεσμοι είναι σύνδεσμοι που δεν οδηγούν πουθενά. Στέλνουν τους επισκέπτες σε μία σελίδα που δεν υπάρχει πια. Αν σας έχει εμφανιστεί ποτέ το μήνυμα Error 404, τότε γνωρίζετε πόσο ενοχλητικοί είναι οι σπασμένοι σύνδεσμοι. Δεν είναι μόνο λάθος τακτική από άποψη εμπειρίας χρήστη, είναι μία τακτική που δεν αρέσει καθόλου στη Google. Επιπλέον, είναι κάτι που δείχνει εντελώς αντιεπαγγελματικό. Μπορείτε να βρείτε online πολλά εργαλεία για να ελέγξετε το site σας για σπασμένους συνδέσμους, επομένως δεν έχετε καμία δικαιολογία

Υπερβολική χρήση keywords

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος είναι η υπερβολική χρήση keywords. Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι η χρήση keywords ακόμη και αν δεν έχουν νόημα, μόνο και μόνο για να τα χρησιμοποιήσουμε. Η χρήση των σωστών keywords είναι ίσως η καλύτερη τακτική SEO που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν όμως δεν τα εφαρμόσετε σωστά, μπορεί να δουλέψουν εναντίον σας. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και η υπερβολική χρήση τους. Μη γράφετε περιεχόμενο που έχει σκοπό να περιέχει μόνο τις λέξεις-κλειδιά σας μέσα. Γράψτε περιεχόμενο που έχει ως σκοπό να εστιάσει στις ανάγκες του κοινού σας.

Έλλειψη sitemap

τακτικές SEO

To sitemap είναι ένα αρχείο που απαριθμεί τις διάφορες διευθύνσεις URL που συνθέτουν μία ιστοσελίδα. Αυτοί οι χάρτες επιτρέπουν στη Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας πιο εύκολα. Επιπλέον κάνουν την πλοήγηση των επισκεπτών πιο εύκολη. Τα sitemaps μπορούν να δημιουργηθούν σε ποικίλες μορφές και στη συνέχεια να υποβληθούν στην Google.

Cloaking

Τι εννοούμε με αυτό τον όρο; Cloaking συμβαίνει όταν υπάρχουν στη σελίδα μας συγκαλυμμένες λέξεις-κλειδιά είτε σκόπιμα είτε ακούσια. Οι λέξεις αυτές είναι συνήθως γραμμένες στο ίδιο χρώμα με το background της σελίδας, καθιστώντας τις απαρατήρητες στο μάτι του επισκέπτη. Το cloaking αποτελούσε μία από τις πιο διάσημες τακτικές SEO και οι προγραμματιστές το χρησιμοποιούσαν ως ένα τρόπο για να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερα keywords σε μία σελίδα. Το κακό είναι ότι οι λέξεις αυτές είναι ανιχνεύσιμες από τις μηχανές αναζήτησης και θα έχετε σημαντικές κυρώσεις στην κατάταξη σας.

Λογοκλοπή (plagiarizing)

Η αντιγραφή δεν είναι ποτέ καλή ιδέα αλλά δυστυχώς αυτό είναι ένα μάθημα που δεν το έμαθαν όλοι στο σχολείο. Θα πρέπει να αποφύγετε σε κάθε περίπτωση την αντιγραφή περιεχομένου από άλλες ιστοσελίδες και να το χρησιμοποιήσετε σαν δικό σας. Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το ίδιο κείμενο σε πολλές σελίδες, ακόμη και αν είναι δικό σας. Η Google έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει όλα τα παραπάνω και να τιμωρήσει την ιστοσελίδας σας με μία πολύ χαμηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα.

Non-Responsive ιστοσελίδα

Όταν λέμε ότι μία ιστοσελίδα είναι responsive εννοούμε ότι εμφανίζεται σωστά σε οποιαδήποτε συσκευή και να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Αν σκεφτεί κανείς ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Internet χρησιμοποιούν κυρίως κινητές συσκευές, o responsive σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας είναι πιο απαραίτητος από ποτέ! O responsive σχεδιασμός δεν γίνεται μόνο αντιληπτός από τους χρήστες αλλά και από την Google η οποία δεν θα εμφανίσει το site σας όταν κάποιος κάνει αναζήτηση από κινητή συσκευή.

Χρήση Exact-Match Domains (EMD)

Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιείτε στο domain σας ακριβώς τη λέξη-κλειδί που θέλετε να στοχεύσετε. Για παράδειγμα:

bestdeepdishpizzamanhattan.com

cheaphealthinsuranceforfamilies.co.uk

poolsforsmalldogs.net

Μέχρι το 2012 αποτελούσε μία από τις πιο συνηθισμένες τακτικές SEO. Από το 2012 όμως, η Google ανακοίνωσε μια ενημέρωση στον αλγόριθμο της, που στόχευε ακριβώς αυτούς τους τύπους ιστοσελίδων και τις υποβίβαζε στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα EMDs δεν λειτουργούν καθόλου, απλά διατρέχετε τον κίνδυνο να θεωρηθεί το site σας spammy και αναξιόπιστο.

Πληρωμένα links

τακτικές SEO

Τα πληρωμένα links αποτελούν παράβαση των κανόνων της Google εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν εκλείψει. Ας δούμε όμως τα πράγματα αντικειμενικά. Τα πληρωμένα links μπορούν να σας φέρουν προσωρινά περισσότερο κόσμο στο site σας κινδυνεύοντας όμως συνεχώς να σας τιμωρήσει η Google.

Ίσως να νομίζετε πως αν είστε πολύ προσεκτικοί και αγοράσετε μόνο λίγα links, θα τη γλιτώσετε. Δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα μπορεί να σας εντοπίσει η Google.

Για περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν κλείνετε ένα ραντεβοιύ με τον ειδικό συνεργάτη μας στο SEO στο 2310-312908;

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis

Αφήστε μια Απάντηση