Skip to main content

4 τρόποι για να ανατρέψεις μια πολύ κακή συνήθεια

Τους διαβάζεις κάθε μέρα. Τους φταίνε όλα και δεν αντέχουν άλλο. Θέλουν να μεταναστεύσουν, θέλουν να αλλάξει η -κάθε- κυβέρνηση αλλά δεν αντιπροτείνουν ποτέ κάτι… Δεν μπορούν να βλέπουν τους άλλους να περνάνε καλά. Και επειδή τα social media τους έδωσαν τη δύναμη της έκφρασης έχουν αποκτήσει δυναμική. Ακόμα κι εκείνους τους μετριοπαθείς απαισιόδοξους έχουν παρασύρει κάποιες φορές και τους έχουν κάνει να εκφράζονται με παρόμοιο τρόπο.

Κι όμως όλους αυτούς δεν τους έχεις ανάγκη…

Κάνε κάτι γι’αυτό!

Γίνε θετικός. Δεν είναι όλα μαύρα τριγύρω, επομένως κάνε focus εκεί που αξίζει. Και δώσε και στους άλλους να καταλάβουν ότι είσαι τέτοιος τύπος.

1) Βάλε ως φωτογραφία προφίλ κάποια φωτογραφία ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ!

Κάνε τους άλλους να σε θυμούνται για το χαμόγελό σου και όχι για τα μούτρα που είχες εκείνη την μέρα που δεν είχες όρεξη, αλλά βγήκες φωτογραφία με ωραίο background. Και ναι, η profile στην οποία θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός είναι αυτή στο LinkedIn. Χρειάζεται να σου εξηγήσω το γιατί;

2) Σταμάτα να γκρινιάζεις για τα μνημόνια!

Αυτό που βιώνουμε εδώ και 6 χρόνια είναι αναμφίβολα μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, αλλά η αναπαραγωγή της γκρίνιας στο Facebook δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα. Αν δεν παλεύεις την κατάσταση, βγες στους δρόμους, διαδήλωσε και πρόσεξε ποιους ψηφίζεις. Όλα τ’ άλλα είναι για το θεαθήναι!

3) Μην γίνεσαι hater!

Όταν κάποιος πάει κάπου διακοπές ή παίρνει καινούριο αμάξι ή εκφράζει την γνώμη του -με επιχειρήματα- ακόμα κι αν αυτή είναι πολύ διαφορετική από τη δική σου, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να γίνει ο αντιπαθητικός της υπόθεσης με το να κάνεις το πολύ γνωστό…#hating. Μην κρίνεις για να μην κριθείς! Και να ξέρεις ότι αυτό που κατακρίνεις, αυτό συχνά γίνεσαι. Έχω π.χ. ένα πρόσφατο παράδειγμα φίλου με μετριοπαθές προφίλ και μυαλό στο κεφάλι του, που ευχήθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία ‘Ψόφο’ σε ένα μέλος της κυβέρνησης γιατί εξέφρασε μια πολιτική θέση. Κι εγώ διαφωνούσα όπως και αυτός….Το ‘ψόφος’, όμως, δεν είναι ούτε επιχείρημα ούτε αφορμή για συζήτηση!

4) Unfollow όλους εκείνους που εκπέμπουν αρνητισμό

Διάβαζα τις προάλλες πως η παρακολούθηση ενός μίζερου πρωινού show για μια μόλις ώρα μπορεί να σου καταστρέψει τη δημιουργική σκέψη και να σε γεμίσει με φόβο για πάνω από 15 μέρες! Υπερβολή ή όχι, δεν χρειάζεται έρευνα για να καταλάβεις πως όσοι εκπέμπουν αυτό το αρνητικό feeling δεν είναι απαραίτητοι στη ζωή σου! Unlike, unfollow, un-anything, φύγε μακριά! Και το newsfeed σου θα γίνει ένα καλύτερο μέρος!

Έχεις κάποιο άλλο tip για ένα καλύτερο ψηφιακό κόσμο;

Stefanos Sklavenitis

Συντάκτης Stefanos Sklavenitis

O Στέφανος Σκλαβενίτης ασχολείται με τα media από το 1995. Αρχικά, με τα παραδοσιακά, ξεκινώντας πρώτα από το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά και συνεχίζοντας με την τηλεόραση. Το 2010 ξεκίνησε τη συστηματική ενασχόληση με τα online media και το digital marketing δημιουργώντας τη Flipside Digital Marketing. Ως Head of Digital της εταιρίας έχει συνεργαστεί με εκατοντάδες brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εκπαιδεύσει και ως trainer πολλά στελέχη της αγοράς στο digital marketing.

Περισσότερα άρθρα του Stefanos Sklavenitis