Skip to main content

5 είδη video που χρειάζεσαι για το ξενοδοχείο σου!

Είτε είστε ιδιοκτήτες ενός ξενοδοχείου, είτε σκοπεύετε να ασχοληθείτε με το μάρκετινγκ μίας σχετικής επιχείρησης γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να μη συμπεριλάβετε τα digital εργαλεία και το video στη στρατηγική σας! Video-Ξενοδοχεία-Digital προώθηση, το τρίπτυχο που δεν χάνει με τίποτα!

Σύμφωνα με στοιχεία του Statistic Brain Research Institute, περίπου το 60% των κρατήσεων που έγιναν σε ξενοδοχεία παγκοσμίως την περασμένη χρονιά πραγματοποιήθηκαν online!

Όσο εντυπωσιακό κι αν ακούγεται όμως, το ποσοστό αυτό δεν ανέβηκε τυχαία:

It’s all about social media

Η έλευση του ίντερνετ αρχικά και η πρόσφατη πρωτοφανής δημοφιλία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) – που μας έχει σχεδόν όλους οδηγήσει να ζούμε μία… παράλληλη ψηφιακή ζωή –  έπειτα, έχουν αλλάξει τον ρου του καταναλωτικού “ταξιδιού” (customer journey) σε όλα τα αγαθά.

Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, τα social media έχουν αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι τουρίστες διεθνώς λαμβάνουν ερεθίσματα, ψάχνουν, αξιολογούν, πραγματοποιούν μία κράτηση και μοιράζονται τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

 

hotel customer journey

 

 

 

 

 

 

 

 

Και ενώ εξυπακούεται ότι θα πρέπει να εδραιώσετε και να ενισχύσετε την online παρουσία σας σε όλα τα κανάλια και τις πλατφόρμες στις οποίες συχνάζει το κοινό σας, να χτίσετε μία “δυνατή” και αξιόπιστη σχέση μαζί τους στο TripAdvisor, και να έχετε ένα φιλόξενο, εύχρηστο και mobile responsive website – με το απαραίτητο online σύστημα κρατήσεων, σας εγγυόμαστε ότι το λίκνο της αποτελεσματικότερης προώθησης και επικοινωνίας με τους υποψήφιους πελάτες σας δεν είναι άλλο από τα “παραδοσιακά” social media, a.k.a. Facebook και Instagram!

Content may be the king…

Στην Flipside Digital Marketing πιστεύουμε ότι το content marketing είναι από τα σημαντικότερα “συστατικά” μίας άρτιας στρατηγικής. Βλέπετε, το ποιοτικό, αξιόλογο και χρήσιμο περιεχόμενο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας πετυχημένης online παρουσίας.

Σε κάθε industry, πόσo μάλλον στον κλάδο του τουρισμού, το καλό περιεχόμενο είναι αυτό που εγγυάται το μεγαλύτερο και μακροβιότερο engagement των χρηστών.

Και τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram είναι οι “ναοί” του περιεχόμενου που καθημερινά καταναλώνουμε σε ασύλληπτες ποσότητες.

πινακίδα ξενοδοχείο

…but video is the prince!

Όπως όμως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, το video είναι αυτό που ξεχωρίζει από κάθε άλλη μορφή περιεχομένου.

Το video είναι παντοδύναμο. Καταλαμβάνει το 50% του παγκόσμιου internet bandwidth, το Facebook το λατρεύει, οι digital marketers πίνουν νερό στο όνομά του, ενώ οι millennials πολύ απλά δεν ζουν χωρίς αυτό.

Πρόκειται για ένα εργαλείο με το οποίο γνωρίζουμε το κοινό μας και διηγούμαστε ιστορίες. Ένα εργαλείο που αποδεδειγμένα χαρίζει το μεγαλύτερο δυνατό engagement και προσπερνάει κάθε άλλο φορμά περιεχόμενου στον αγώνα για το πολυπόθητο reach.

Τέλος, θεωρητικά το Facebook τείνει να… πριμοδοτεί τη χρήση video περιεχομένου, εμφανίζοντας το συχνότερα από τα υπόλοιπα posts. Όσα brands χρησιμοποιούν βίντεο στις paid καμπάνιες τους πληρώνουν κατά μέσο όρο χαμηλότερo pay per click. Για να μην πούμε για το πόσο χρήσιμα είναι τα μικρά videos και στα Instagram stories.

video στον κλάδο των ξενοδοχείων

Σύμφωνα με την Hotelier Academy τα βίντεο γίνονται το επιδραστικότερο περιεχόμενο για τους ταξιδιώτες.

Επιπλέον, στον τουριστικό τομέα, το video θεωρείται ένα από πλέον αξιόπιστα μέσα αφού μ’ αυτό δύσκολα μπορεί να παραποιηθεί η πραγματική εικόνα του χώρου. Συγχρόνως δίνει στον επισκέπτη καλύτερη αίσθηση της εμπειρίας που προσφέρει ένα ξενοδοχείο αλλά και του προορισμού γενικότερα.

Τι ακριβώς, όμως, ταιριάζει στη δική σας επιχείρηση;

travellers hotel

Video και ξενοδοχεία

Κάθε αρχή και δύσκολη! Γι αυτό είμαστε, όμως, εμείς εδώ.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες video που ενδιαφέρουν το υποψήφιο τουριστικό κοινό:

  • Αρχικά έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα βασικό video παρουσίασης του ξενοδοχείου σας, πριν προχωρήσετε στα επιμέρους θεματικά βίντεο.
  • Προσφέρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του καταλύματός σας, με ‘360’ videos.
  • Γυρίστε μικρά video “virtual” ξενάγησης των δωματίων σας, του λόμπι, της αίθουσας πρωινού κ.ο.κ.
  • Πειραματιστείτε με video με αξιοθέατα της περιοχής, ή με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο αλλά και κοντά σε αυτό.
  • Δοκιμάστε να γυρίσετε video μίας ιδιαίτερης διοργάνωσης (δεξιώσεις) που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο σας, ή ακόμα και video που “ακολουθούν” ένα ζευγάρι επισκεπτών κατά την καθημερινότητα της διαμονής τους, αναδεικνύοντας τις πιο ελκυστικές πτυχές των υπηρεσιών σας  – και φυσικά δημιουργώντας στους θεατές θετικά συναισθήματα!
  • Κάτι διαφορετικό, όπως ας πούμε μια μερα στη ζωή του γενικού διευθυντή!

Πειστήκατε; Αν ναι… ρωτήστε μας για τις υπηρεσίες video production της Flipside Digital Marketing!

Alkisti Georgiou

Συντάκτης Alkisti Georgiou

Account Manager at Flipside Digital Marketing Digital Marketing & Social Media | New Media Journalism | Professional Content

Περισσότερα άρθρα του Alkisti Georgiou

Αφήστε μια Απάντηση