Skip to main content

Πόσο νομίζετε ότι βρίσκεστε στη νέα εποχή; Έχετε μια καλοστημένη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας, που να αναδεικνύει τις υπηρεσίες και τα δυνατά σημεία της; Οι ιστοσελίδες σήμερα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προώθησης και της παρουσίασης κάθε επιχείρησης και η κατασκευή τους οφείλει να είναι το πρώτο σας βήμα στον διαδικτυακό κόσμο. Αλλά μετά από αυτό, τι ακολουθεί; Πως θα καταφέρετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας;

Επειδή πρόκειται για έναν τομέα που αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Για να καταφέρει ένα website να γίνει ελκυστικό και να προσελκύσει πελάτες πρέπει:

  • να διαθέτει ποιοτικό περιεχόμενο
  • να επενδύσει στη σχεδίαση
  • να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές που θα το καθιστούν γρήγορο και εύχρηστο

Ωστόσο, το να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο site σας και παράλληλα να πολλαπλασιάσετε και το ποσοστό των επισκεπτών που θα παραμείνουν σε αυτό, δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη υπόθεση. Η προώθηση ιστοσελίδας απαιτεί χρόνο, σωστή προετοιμασία και την αξιοποίηση ορισμένων πολύ βασικών tips που πολλοί αμελούν, αλλά πάντα όμως κάνουν τη διαφορά

Σας παραθέτουμε τους βασικούς άξονες που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε για την προώθηση ιστοσελίδας, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς της.

#1 – Διαφημίστε την ιστοσελίδα σας

Εκμεταλλευτείτε τις διαφημίσεις με έξυπνο τρόπο, σε πολλαπλές πλατφόρμες για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Όσο περισσότερο επενδύετε στην προώθηση της ιστοσελίδας μέσω διαδικτυακής διαφήμισης, τόσο αυξάνετε την επισκεψιμότητα στο site σας. Είναι σημαντικό, για να αυξήσετε τα αποτελέσματα, να προχωρήσετε στην εφαρμογή μιας στοχευμένης διαφημιστικής εκστρατείας. Αξιοποιήστε τα εργαλεία που προσφέρουν τα Google Ads και τα Social Media Ads για να στοχεύσετε σε ένα κοινό με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που είναι πιο πιθανό να ενδιαφέρεται για την ιστοσελίδα σας, να είναι πρόθυμο να την επισκεφθεί και να την εξερευνήσει. Επιπλέον, μη ξεχνάτε πως οι ίδιες οι διαφημιστικες εκστρατείες στα μέσα αυτά σας επιτρέπουν να θέσετε ως στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο site σας.

#2 – Διαχείριση social media

Βρείτε το κοινό σας και δημιουργήστε μια ενωμένη κοινότητα χρηστών

Αξιοποιήστε τα social media για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, να χτίσετε μια σχέση αλληλεπίδρασης με το κοινό σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που πρακτικά χρειάζεστε είναι:

  • μια ενεργή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ποιοτικές αναρτήσεις που να ενημερώνουν, να διασκεδάζουν, να δημιουργούν ταύτιση με την επιχείρηση ή το brand σας και ταυτόχρονα να στοχεύουν στην προώθηση της επιχείρησης σας.
  • να διατηρείτε ένα καλό ποσοστό απόκρισης στα μηνύματα, τις απορίες, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των χρηστών. Αποκτήστε μια πιο φιλική προσέγγιση και ανταποκριθείτε άμεσα σε κάθε ερώτημα ή σχόλιο που υποβάλλουν. Όσο πιο γρήγορα λαμβάνουν απαντήσεις από εσάς, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η πιθανότητα να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα σας και να μετατραπούν σε πιστούς επισκέπτες. Το κλειδί της προώθησης ιστοσελίδας στα social media, λοιπόν, κρύβεται στο να δημιουργήσετε σχέσεις ουσίας με τους ακόλουθούς σας.

#3 – Επενδύστε στο περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας

Εμπλουτίστε τα κείμενα σας με ποιοτικό περιεχόμενο για τους επισκέπτες σας

Ένας εξίσου αποδοτικός τρόπος για να πολλαπλασιάσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδα σας είναι το να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια στρατηγική content marketing. Επενδύστε στην παραγωγή ποιοτικού και αυθεντικού περιεχομένου, το οποίο θα είναι ελκυστικό και σχετικό στο κοινό σας. Μια έξυπνη κίνηση που ακολουθούν πλέον οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι το να δημιουργούν μια ειδική κατηγορία με άρθρα στο website τους, ανεβάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αντίστοιχα, τα άρθρα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν και ως περιεχόμενο για τα social media σας, βοηθώντας ταυτόχρονα να προωθήσετε την επιχείρησή σας.

#4 – Δώστε βάση στο SEO

Ανεβείτε ψηλά στα αποτελέσματα της αναζήτησης με το σωστό SEO της ιστοσελίδας σας και αυξήστε της επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας

Τι είναι όμως το SEO; To Search Engine Optimization (SEO) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό κάνει το site σας πιο εμφανές στους ανθρώπους που ψάχνουν λύσεις που το brand, το προϊόν ή οι υπηρεσίες σας μπορούν να προσφέρουν.

Πολύ σημαντικό ρόλο, λοιπόν, στην αύξηση των επισκέψεων από τις οργανικές αναζητήσεις, παίζει το SEO της ιστοσελίδας. H βελτίωση του SEO score ισούται με μια ταυτόχρονη προώθηση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με προσεγμένο το SEO της έχει ως αποτέλεσμα στη Google να εμφανίζεται ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών και πρακτικά να κατευθύνονται περισσότεροι επισκέπτες σε αυτή. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά την SEO στρατηγική σας, να επενδύσετε στη δημιουργία πρωτογενούς περιεχομένου και να δώσετε μεγάλη βαρύτητα, μέσω έρευνας, στις λέξεις κλειδιά που μπορούν να σας αποφέρουν τα μέγιστα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύσετε στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας αλλά και την προώθησή της, αφού πλέον η έντονη και ανταγωνιστική διαδικτυακή παρουσία είναι απαραίτητη. Ωστόσο, η προώθηση της ιστοσελίδας σας με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητάς της, είναι μια πολύπλευρη διαδικασία που απαιτεί χρόνο, ενέργεια, συστηματική έρευνα και γνώση.

Γι’ αυτό όμως, είναι εδώ η ομάδα μας! Όσο εσείς φροντίζετε την επιχείρησή σας, εμείς θα φροντίσουμε την εικόνα της στον ψηφιακό κόσμο. Γιατί στην Flipside Digital Marketing ειδικευόμαστε στην κατασκευή ιστοσελίδων και eshop με βάση τη Θεσσαλονίκη.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα στο 2310 312908 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

Ellie Β. Zachou

Συντάκτης Ellie Β. Zachou

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Ellie Β. Zachou

Αφήστε μια Απάντηση