Skip to main content

Το κίνημα “time well spent” αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνιση του και στο Facebook.

Η εταιρία δουλεύει πάνω σε ένα καινούριο feature που θα επιτρέπει στους χρήστες να δουν πόσος χρόνος ξοδεύεται μέσα στην εφαρμογή του Facebook.

Σε όλο τον διαδικτυακό κόσμο, οι άνθρωποι αρχίζουν σταδιακά να ανησυχούν για τον χρόνο που ξοδεύουν στα social media. Το κίνημα “time well spent” είναι μέρος ενός μεγαλύτερου trend που  θέλει να βελτιώσει την καθημερινότητα των νέων. Παράλληλα, ανησυχεί για την ποσότητα του χρόνου που ξοδεύουν στις νέες τεχνολογίες καθώς και για τον τρόπο που ξοδεύουν τον χρόνο αυτό.

Και το Instagram στον ίδιο δρόμο

Είναι ήδη γνωστό ότι το Instagram δουλεύει πάνω σε ένα feature που θα επιτρέπει στους χρήστες του να γνωρίζουν πόση ώρα το χρησιμοποιούν. Τώρα σύμφωνα με το TechCrunch, το Facebook αναπτύσσει κι αυτό ένα τέτοιο εργαλείο.

your time on facebook

Το νέο αυτό feature ανακαλύφθηκε πρώτα από την μηχανικό πληροφορικής, Jane Manchun Wong. Η Wong είναι γνωστή από το παρελθόν και για άλλες ανακαλύψεις της σε Facebook και Instagram.

Στα χνάρια της Apple και της Google

Το νέο feature με το όνομα “Your time on Facebook”, ακολουθεί τα βήματα εταιριών όπως η Apple και η Google. Το Your Time on Facebook παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες ξοδεύουν το χρόνο τους σε υπολογιστές και smartphones.

Στην τρέχουσα μορφή του, το feature θα δείχνει πόσο χρόνο έχουμε ξοδέψει στο Facebook κάθε μέρα της  περασμένης εβδομάδας. Μαζί θα δείχνει και τον μέσο χρόνο που αφιερώνουμε ανά ημέρα. Επιπλέον, θα μας δίνει τη δυνατότητα να ορίζουμε ένα daily limit στο χρόνο που θα χρησιμοποιούμε το Facebook, καθημερινά καθώς και ένα link για να χειριζόμαστε τις ειδοποιήσεις μας στο Facebook.

Εσείς γνωρίζετε πόσο χρόνο ξοδεύετε στο Facebook; Αν νιώθετε ότι είναι πολύς αυτός ο χρόνος μπορούμε να τον μοιραστούμε 😉

Giannis Sarridis

Συντάκτης Giannis Sarridis

Account Manager at Flipside Digital Marketing

Περισσότερα άρθρα του Giannis Sarridis

Αφήστε μια Απάντηση